اخبار انجمن

بیانیه یازدهمین همایش ملی پژوهش های زبان و ادبیات فارسی

به نام خدایی که جان آفرید.        سخن گفتن اندر زبان آفرید

استادان، دانشجویان و پژوهشگران ارجمند! اینک که به یاری خداوند متعال با پیشنهاد انجمن استادان زبان و ادبیات فارسی و به همت گروه زبان ادبیات فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) یازدهمین همایش ملی پژوهش‌های زبان و ادبیات فارسی به پایان رسیده است، ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این همایش به وِیژه آقایان دکتر قاسم زاده دبیر همایش، دکتر حسینی دبیر علمی و اقای دکتر دالوند دبیر اجرایی همایش و پیش نشست‌های آن، به نکات زیر تاکید می‌ورزیم:

۱ زبان و ادبیات فارسی چه از حیث هویت بخشی و فرهنگ سازی و چه از حیث اشتمال بر معارف اندیشه‌ها و مواریث فکری آن چنان سرمایه گرانقدری را پدید آورده که بی دغدغه از آسیب‌های عصر ارتباطات و بدون اسیب دیدن از عوارض  تهاجم فرهنگی بتواند به ارتقاء فرهنگی ادبی و معنوی کشور کمک کند و در مواجهه با پدیده های نو ظهور فکری فرهنگی مادی و فناورانه به برخی اقدامات اساسی زیر روی آورد:

الف)کیفیت بخشی به گرایش‌های ایجاد شده در رشته زبان و ادبیات فارسی و تهیه منابع درسی آموزشی مناسب  و روز آمد برای آنها .

ب)ماموریت محور شدن دانشگاه‌ها برای انجام پژوهش‌های مسئله محور و اقدامات کاربردی و اساسی در حوزه زبان ادبیات فارسی پس از آسیب شناسی دقیق وضعیت موجود به خصوص در مورد رساله ها و پایان نامه ها و نیز پژوهش های منتشر شده در فصل نامه های علمی-پژوهشی.

پ) برنامه ریزی و اقدام برای رشد هماهنگ حوزه های گوناگون تحقیقات ادبی

ت)توجه بیشتر به خوانش و تحلیل خود بسنده متون ادبی و کشف ابعاد گوناگون آن و پرهیز از تحمیل نا به جای نظریه بر متن .

ث)توجه به رشد روز افزون فناوری‌های ارتباطی و اطلاعاتی و نیازهای جدید مخاطبان در حوزه زبان و ادبیات فارسی و انطباق آن با پدیده‌های روزآمدی چون هوش مصنوعی.

ج)تقویت و گسترش گفتمان ملی پاسداشت زبان و ادبیات فارسی از طریق تشکیل سمن‌ها و ایجاد آگاهی و حساسیت زبانی ایرانیان نسبت به زبان فارسی و اهمیت آن در تحکیم هویت ملی.

چ)توجه بیشتر به ایجاد میز گرد های تخصصی مساله محور در ضمن برگزاری همایش‌های عمومی حوزه زبان ادبیات فارسی و ارائه راه حل‌های کارشناسانه.

ح)مراقبت برای پرهیز از تحرکات واگرایانه‌ای که گاهی از طریق تفسیر اشتباه قانون اساسی نسبت به مقوله آموزش زبان مادری اقوام ایرانی پدید می آید و در عوض تاکید بر پاسداشت زبان رسمی کشور در همه سطوح.

خ)برنامه ریزی برای ارتباط بیشتر گروه‌های آموزشی زبان و ادبیات فارسی با جامعه و توجه به مسائل ادبی روز و مخاطبان جدید با هدف اعتلای ذوق ادبی و فرهنگ عمومی جامعه .

د)توجه به اسناد و مصوبات قانونی نظام در خصوص آموزش و گسترش زبان و ادبیات فارسی در کلیه برنامه ها و اقدامات علمی و آموزشی و فرهنگی.

ذ)توجه ویژه به مقوله آموزش زبان و ادبیات فارسی و زبان و نگارش علمی در دانشگاه ها

ر)توجه بیشتر به کرسی‌های زبان ادبیات فارسی خارج از کشور و تسهیل و اقدام به موقع در اعزام استادان.

ز)توجه ویژه به مقوله زبان ادبیات فارسی در افغانستان و پشتیبانی از دانشجویان و پژوهشگران علاقه مند برای ادامه تحصیل در ایران.

ژ)تلاش در جهت تهیه متون آموزشی مناسب برای کرسی‌های زبان ادبیات فارسی در خارج از کشور.

س)برنامه ریزی و اقدام برای رتبه بندی گروه های آموزش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه های کشور به منظور ایجاد انگیزه بیشتر و ارتقاء افزونتر کیفیت فعالیت های گروه های آموزش.

پنل ورود کاربری

سرکار خانم عطوفی